Här borde det vara en vitsig rubrik!Så, då var det dags igen att skänka några rader till denna textfattiga blogg. Dock gjorde jag misstaget att börja skriva innan jag egentligen visste vad jag skulle skriva om, vilket oftast leder till en ganska ointressant information, just som dessa tre rader du nu slösat bort 20 sekunder på av din dyrbara tid till att läsa. Men, don´t hate the player, hate the game!

Klockan är ganska sent och jag sitter just och funderar på vad som har hållt mig vaken tills nu. Men jag kom fort på att jag är ju datornörd, det är ju bara så vi funkar. Om någon frågar vad man gjort hela natten framför datorn, så har man sällan något vettigt svar. Inte för att någon medioker musklickare ändå skulle haft någon aning om vad jag pratade om när jag skulle ha förklarat. Men man kan säga att tiden går väldigt fort när man har kul. Och med kul menar jag inte att slaviskt följa alla uppdateringar som görs på Facebook eller att läsa NA´s totalt värdelösa nyhetsuppdateringar.

Dagen har spenderats hos mina föräldrar ute på landet. Jag vet egentligen inte om ordet "landet" är det korrekta. Det ligger nämligen inte allt för långt utanför stadens gränser. Men jag tycker ändå att "landet" är förpliktigad att användas eftersom det ändå finns saker som passar in i klyschan "landet". Vilket är; hästbajs, traktorer och att man maniskt tittar ut genom fönstret så fort någon åker förbi på vägen. Och är det en bil man inte känner igen, så utbrister någon: "- Vem är det där? Måste vara någon som åkt fel. Men, varför svänger bilen in på våran uppfart? Jaha, dom skulle bara vända..." Det borde väl ändå räcka för att definera det som landet. Ni som bor i Kårsta får gärna rätta mig om jag har fel, men hästbajset är jag helt säker på att jag har sett ett flertal gånger. Dessvärre även trampat i det.

Men även jag kan tycka det är trivsamt på landet bland allt bajs och paranoida fönstertittare. Det bjöds på varm choklad och även havssaltade Pringels. Jag tror även att hundarna fick sig ett par godbitar med lite av varje. Vilken kan förklara varför den ena hunden har diaré.

Men nu är det nog dags av avrunda detta högst intellektuella blogginlägg. Dagens arbete har tagit ut sin rätt på min trötta kropp och jag behöver blunda ett par timmar för att orka med nästa pass. Dock får jag en härlig sovmorgon eftersom jag inte början fören 15:30.

Ha det bäst gott folk och trampa inte i bajs på landet!

Avsaknad fantasi och spår av gnällkärringSå där, då var man hemma efter ett skönt arbetspass. Än en gång är man snart uppe i 14 dagar i rad. Men jag klagar inte, more money for me!

Men om jag nu ska klaga på något, så går dagens ris till kommunen. Den avdelningen som ska sköta plogningen av cykel- och gångbanor. Vad har dom gjort för ont mot dig, tänker du nu kanske? Men innan jag beklagar mig, så måste jag varna för spår av gnällkärring. När jag cyklade hem från jobbet idag, så kändes det som att cykla på en strand. Ni vet känslan av att cykla i tung sand, ungefär så kändes det mina 3km hem från jobbet. Men jag förstår kommunen också. Varför bekosta plogning åt alla idioter som faktiskt beger sig ut med cykel på vintern när vi ändå har så fina bilvägar? Nej, nu ska jag lägga bitterheten och ironin åt sidan. Istället ska jag finna någon form av inre energi till att laga mat med. Dock känner jag att flödet av fantasi saknas för att komma på vad jag ska laga till. Hittils har jag kommit fram till detta:

  1. Subway
  2. Max
  3. Lokala pizzerian
Men jag måste också ta hänsyn till att vi är två stycken i hushållet. Med det menar jag att den andra hälften kanske inte skulle bli lika imponerad av mina val. Eller, så har jag lite medvind idag. Men jag måste ändå tänka på kropp och själ. Ingen av dom 3 ovanstående är speciellt nyttiga val.

Det verkar som att jag får slå igång hjärnkontoret och rota fram något i frysen. Önska mig lycka till!

Må gott!

Fildelning Blir Religion
Idag läste jag något riktigt roligt. Svenska staten har nämligen erkänt fildelning som en religion! Dessa kallar sig för kopimister. Ett av samfundets religösa budskap är att fildelning är heligt och centralt för samfundets religösa verksamhet.

Kopimismens tro är uppbyggd kring följande grundprinciper:

  • Kopiering av information är etiskt rätt
  • Spridande av information är etiskt rätt
  • Remixande är en heligare typ av kopiering än den perfekta, digitala kopieringen, då remixande är korskopiering av en mångfald av information
  • Att kopiera eller remixa information som förmedlats av en annan person ses som en akt av respekt och ett starkt uttryck för acceptans och kopimistisk tro
  • Internät är heliga
  • Kod är lag

Ganska intressant faktiskt. Vad händer nu om svenska myndigheter trakasserar den som har detta som religion? Ska Bli spännande att se utvecklingen för detta!


Det ena till det andra, det verkar som att Örebro slipper undan stormen som ska svepa över Sverige. Dock blir det värre som bor i söder. Jag ser det som en utmärkt tillfälle och ta fram sina drakar och leka med dem i vinden.

För övrigt så kan jag väl passa på att tacka Angel från Viasat för den informativa kommentaren på mitt förra blogginlägg då jag nämde att TV3 slocknade direkt i hockeysändningen. Ursäkten godtas!

På tal om hockey, så är det ju dags igen i natt. Sverige möter Ryssland i finalen. Jag hoppas givetvis att Sverige tar guldet. Men jag måste nog säga att jag tror att Ryssland är det starkare laget. Jag tror dom är snäppet vassare i många aspekter. Dom vänder spelet fortare, fler och bättre målskyttar och snabbare spel. Men man får inte glömma att Ryssland har en match i benen redan då dom spelade mot Kanada i semifinalen. Ryssarna är säkert lite möra i kroppen efter den matchen och Sverige kan ha fördel med lite piggare ben. Så om Sverige spelar smart, så har vi all chans i världen att ta hem denna seger. Men den som lever får se!

Konstgjord Andning!


Precis som rubriken lyder, så hade jag tänkt att försöka återuppliva denna gamla blogg. Jag har ingen som helst aning om innehållet, dock så känner jag att det kan vara skönt att skriva av sig lite. Eller, ventilera som andra också kallar det.

Jag måste nog säga att idag har varit en ganska bra dag. Inte för något speciellt har inträffat, utan den har bara varit helt okej. Förutom att TV:n helt plötsligt slocknade mitt i hockeyn när den va som mest spännande. Enligt Viasat var det på grund av dåliga väderförhållanden. Men trots det, så lyckades Sveriges juniorer ta sig vidare till final i JVM.

På tal om vädret, så ska stormen "bedarra" enligt SMHI. Jag undrar hur dom tänkte när dom valde ordet "bedarra". Varför inte bara skriva "avta". Är det inte tillräckligt meteorologiskt kanske?

Anyway, snart drar andra semifinalen igång mellan Kanada och Ryssland. Jag tror Kanada tar det mot Ryssland. Men vem som än vinner den matchen, så kommer nog Sverige få svårt i finalen.

Jag sneglar på klockan och ser att den skriker åt mig. LÄGGDAGS!!! Så jag antar att jag ska slita mig från denna sköna läderstol och bege mig mot sängen!

God natt gott folk!

RSS 2.0