Tänk om du var jag...Man tror man har någonting oförstörbart ända tills den dagen det spricker. Men alltid lätt och leva livet sitt i bakåtblickar. Jag kan minnas varenda sekund av oss och hur det va, men sagan den tog slut och lika så det gjorde du och jag. Du har hittat någon annan som är i ditt liv nu, är säkert med honom i denna stund när detta skrivs ut. Ligger där och nästan sover. Det saker som ni viskar till varann är samma saker som vi sa för många år sen. Så nu får han utforska dig och hitta dina sidor. Jag kommer ihåg det som i förmiddags. Jag minns den tiden. Vill sluta grubbla men det är svårt när man är inne i det. Sitter du i nätet tänker du säkert på spindeln i det. Det här är inte nåt som borde vara annorlunda. Texten fyller inte nån funktion, det är ändå samma muggar. Klart att du och jag kan träffas utan att vara konstiga, för du och jag är kompisar.

Dessa tankar äter upp mig fast jag vet, jag har inte tid med sånt. Men ändå tänker jag att snart så kickar erat liv igång. Då skyller man på livets gång eller på sig själv och frågar sig varenda dag och natt varför just man har blivit sån. Men jag vill inte ha nå fler av svaren. Vet för mycket gapar efter mera mister hela stycket. Vad jag tycker spelar inte någon roll iallafall va? Inte så länge som du ligger i någon annans armar. Men han kan säkert göra allt det där jag alltid borde och han kan säkert fråga allt det där jag aldrig tordes. Och han har pengar, ni kan resa överallt på jorden se på alla platser. Göra allt det där vi aldrig gjorde. Jag går egenom åren i mitt huvud. Vad som hänt och alla korten på bordet som ligger där som jag har vänt. Den tiden som vi haft kommer aldrig mer tillbaks igen. Men jag är glad att va din vän.

Men du har träffa någon, du har hittat nån så du är glad. Jag kan inte säga något, det är väl huvudsaken. Ja, tänk om ni tog slut idag och tänk om du var jag. Ja, tänk om du var jag.

Som en rysning...Vi kan träffas vilken dag som helst. Vilken tid på dygnet som du vill. När du vill på året, varsomhelst. Vi kanske bara passerar varandra och blickar möts och hjärtat slår ett extra slag. Man får en inre röst. Kan du vara rätt, kan du vara den för mig? Kan du vara den som kommer stå här när dom vänder sig? Kan vi hitta varandra så kan jag finnas för dig, så kan du finnas för mig, så kan vi finnas tillsammans. Så kan vi vakna varje dag ihop. Ruckel eller slott, vi har varandra så skit i vart vi bor. Vi bygger upp en framtid, vi skaffar barn ihop. Kan prata ut om allt så fort som något tar emot. Vi skrattar, vi suktar, vi älskar, behöver du mig. Vi lever, vi firar, måste jag dör jag för dig. För stort och säga det med några rim. Ett ögonblick till evigheter snälla kan jag få bli din.

Tänk om färgen flagnar, tänk om allt blir blekt. Ifall vi vaknar upp en morgon, tänker aldrig mer. Vi kanske börjar hata allt vi älskat och skriker åt varandra hela dagar, du kan dra nu, packa väskan. Vi kan skilja oss, vi kan sen gå skillda vägar. Du får barnet, du får huset, jag får inget, jag får fingret. Vi kan bråka ända tills våra barn blivit vuxna och vi har blivit såna som vi har hatat och fruktat. Tänk om vi inte längre tål varandra och varje hemlighet har blivit ammunition för att kunna slå varandra. Och alla mätarna på instrumenten står på noll och att vi ägt varandras hjärtan inte spelar någon roll. Vi kan avsky att vi ens behöver ses ibland. Så kan du svara mig hur det än går, så vill jag ändå riskera allt för att få vara med dig.

Tomma ord...Jag lovar jag ska sluta lova att jag borde börja sluta. Lyckas sällan hålla det ändå. Allt är tomma ord.

Jag hör så många lögner, jag hör så mycket tjaffs. Jag ser ingen verkstad, men hör så mycket snack. Jag ska ändra på mig, och det blir till det bättre. Måste börja redan nu, fan jag ligger efter. Ska börja träna redan nu på måndag. Ska resa på mig upp ur soffan, upp och sluta våndas. Allt blir bättre om jag klarar vikten. Det blir tre veckor på gymet sen tillbaks till chipsen. Jag ska sluta röka efter nyår. Ännu ett tomt löfte som man bara vill spy på. Jag ska börja plugga efter sommaren, såna löften som du kommer höra nästa sommar. Ska skaffa ett jobb och någonstans att bo, ett år senare har fötterna på samma bord. Det här är bara massa tomma ord. Så många löften att man vet inte vad man ska tro.

Allt är bara tomma ord. Folk blir aldrig nöjda, dom vill jämt bli bättre. Vill ändra allt och något, men det är inte jämt det händer. Kan bli en annan människa, men ändå en i mängden. Detta går för alla, oavsett vem det gäller. Vi ska gifta oss när allt är rätt, som gjorda för varann på alla sätt. Lovar evig trohet, där allt är en lycklig värld. Men innan bröllopsresan så har man flyttat isär. Vi kan va bästa vänner livet ut och finnas där för varann om nått gör livet surt. Men bästa sidorna kan rivas ut, så lämnar vännen dig tillsammans med din tidigare fru. Vi kan säga att vi ändras, vi blir bara äldre. Det är bara tomma ord. Vi kan säga att vi ändras, men man blir bara gammal och grå.

RSS 2.0