So this is christmas...



Va... !? Christmas ? Nääh, den va ju för länge sen.

Men Onsdag är det iaf. Eller nu ljög jag igen, klockan är över 00:00. Så det är egentligen Torsdag nu. I vilket fall, så har denna dag vart ganska intressant iaf.

Eftersom min bror snart sticker iväg till det sneögda landet Vietnamn snart, så bestämde vi oss för att dra på stan han och jag. Den egentliga anledningen till att vi skulle på stan, var att han skulle köpa med lite presenter till familjen han ska bo hos i Vietnamn. Han hade nog inga fast bestämda tankar om vad han skulle köpa. Men detta skulle tiden utvisa. Vi tar en svängom in till Krämaren då han plötsligt kommer på att han måste köpa en tröja. Nu hade min bror fått tips om saker man inte ska göra och vad man kan göra i Vietnamn. En utav sakerna har berättade för mig var att man inte skulle ha allt för "fina" kläder på sig. Risken finns att man drar på sig svärmar av tiggare som låser sig runt om benet på en tills dom fått något. Eftersom att dom ser att du har fina dyra kläder på dig, så antar dom att du har mycket pengar.

Så jakten på tröjor började. Närmare bestämt inne på Dressman. Där har du ganska "casual" kläder. Som vanligt är det jag som får stå för utvalet, och han står för provandet. Jag hittade ett par snygga V-neck T-shirts som jag tyckte han skulle passa i. Han höll med och gick iväg för att prova dem. Nackdelen med dom tröjorna var att dom ska ju sitta lite tight, och eftersom min bror inte är den minsta i sin klass så fick vi leta stora storlekar. Han vart ganska förvånad över att han va tvungen att ta en 4*XL. I vanliga fall har han 2 eller 3 XL. Tröjorna passade skit bra, förutom på ett ställe, runt armarna. Där satt dom skit tight, vilket inte alls så bra ut. Så vi skippade hela V-Neck tanken, och kollade istället in en snygg "Hawaii skjorta". Den kunde inte se mer "casual" ut heller. Så det var perfekt.

Själv så kunde jag inte motstå att införskaffa mig ett par snygga V-neck´s. Så det vart en svart och en röd för min del. Vi vandrade sedan vidare mot apoteket där min bror skulle införskaffa sig akuta dagen efter piller. Nej, det skulle han faktiskt inte, utan han hade fått något recept på någon medecin läkaren hade sagt att han kanske måste ta när han är i Vietnamn. När vet man om man måste ta den då !?

Efter besöket på Apoteket lämnade vi Krämaren för att besöka flera butiker. Men konstigt nog så hamnade vi på restaurangen "Shanghai". Där beställde jag en tallrick med friterade kyckling och äggnudlar. Brorsans val vart någon stark räksoppa med ris. Jag envisades om att jag skulle lära mig äta med pinnar. Det gick ganska bra, men jag ansåg att man fick upp alldeles för lite mat åt gången, så jag valde tillslut dom klassiska besticken istället. Maten smakade bra och jag vart mätt långt innan min mat tog slut. Men min bror sa att det var OK att jag lämnade mat. För enligt deras tradition ska man lämna mat kvar på tallricken som tecken på att man blivit mätt.

När vi ändå var på Shanghai så passade brorsan på att fråga en utav killarna som jobbade där några bra tips på presenter han kan köpa med sig. Vi stog där en lång stund och pratade med honom. Men svaret på frågan vart bland annat Dala hästar eller något annat svenskt. Så vårat sikte var inställt på att leta svenska souvenirer.

Vi vandrade och hamnade på Träffpunkt och vidare in på Åhléns. Den butiken gick vi genom ganska fort då inget riktigt intresserade oss. Vi hamnade senare på köpmangatan då vi sicksackade mellan butikerna. Jag stannde till på Intersport och köpte mig ett 10-pack strumpor. För av någon anledning så försvinner mina strumpor hela tiden. Detta fenomen kan jag ta upp vid något annat tillfälle.

I slutet av Köpmangatan hittade vi till Cubus. Där hittade jag en luvtröja som jag vart lite smått kär i. Och även ett par snygga boxershorts. Så dom köptes med hem också.

När vi gick lite på Stortorget så ser jag en skylt där det står "BINGO" på. Min bror har nämligen spelat bingo en gång tidigare, vilket jag retade honom ganska mycket för. Alla vet att bingo är värsta pensionärs grejen. Så jag sa lite retligt "Var det här du spela bingo eller ?" -Jaa ! Svarade han. Sen fråga han om vi inte skulle gå in och spela. Altså, det gick emot att säga ja. Men han sticker ju trots allt om några dagar. Så jag kände att jag va tvungen att ställa upp.

Om det är någonstans jag ansett mig själv som ett barn i min senare ålder, så var det där. Bara en massa gamlingar. Det roligaste var att hon i kassan frågade både mig och min bror efter leg. Då är det illa !

Vi vart placerade vid ett bord med varsin bingobricka. Jag hade noll koll på hur man spelade. Min bror hade ju spelat en gång innan, och dessutom då fått personlig hjälp av någon snygg brud där. Så han kunde lite iaf. Men vi gjorde bort oss ett par gånger och skrek bingo när vi faktiskt inte hade bingo. Man hörde endel suck från gamlingarna som satt och skramla med löständerna. Men tillslut fattade vi exakt hur man spelade. Vi vart proffs ! Vi spelade bricka efter bricka med hopp om att vinna. Och tillslut BINGO ! Jag fick bingo ! Så jag skrek ut "-BINGO !!!!" Nu visste jag helt säkert att jag hade Bingo eftersom jag lärt mig efter ett par omgångar. Men hon som jobbade där och kom fram till vårat bord trodde att jag inte hade bingo och bara fattat allt fel igen. Så när hon kommer fram så säger hon med ironisk röst: "Jasså, har du Bingo nu igen..." Men denna gång hade jag bingo, på riktigt ! Jag vann en hel tia ! Men summan spelade inte så stor roll, jag vart skitglad att jag fick bingo lixom.

Men den 10:an spelades upp snabbt på en ny bricka. Efter säkert 5-6 brickor så bestämde vi oss för att ge upp och lämna gamlingarna så dom fick spela i lugn och ro.

Efter att ha lämnat bingohallen med stoltheten på max gled vi neråt mot järntorget, då vi kommer på varför vi egentligen skulle upp på stan. Det va ju för att köpa presenter. Gjorde vi detta ? Svaret vart nej. Men jag kom på i stundens hetta att det faktiskt ligger en butik längre ner som har massa svenska souvenirer. När vi kommer dit så hade butiken precis stängt. Så det sket sig iaf. Men vi fönstershoppa lite där, så nu vet min bror iaf vad han ska köpa. Jag vart lagom paff när jag såg priset på en liten dala häst, 250kr för en liten sketen trähäst ! Helt sjukt ! Man kan ju göra en egen hemma ju !

Eftersom butiken va stängd och vi inte hade några mer planer på att shoppa så gled vi bort till MM-Baren där vi sänkte varsin öl i väntan på bussen hem.

Nu efter dagens bravader är jag helt slut och trött. Men jag lyckades iaf ladda upp lite energi för att spela ett par omgångar CS med min bror. Men jag känner att krafterna börjar nå sitt slut, och att sängen kallar. Så jag ska väl kalla det en dag och börja krypa mot sängen.

Snart är det helg, då blir det en trip mot Göteborg för att spendera ett par dagar där. Kanske blir lite shopping där också. På tal om shopping, så har jag designat min egen tröja som skickades iväg på tryck idag. Exakt vad det är avslöjar jag inte än. Men jag lovar att ni får bilder på den vid senare tillfälle. Snygg blir den iaf !

Som sagt, nu blir det sängen ! '



Tack för mig...

Kommentarer
Postat av: Lalle

hahah din tvätt maskin äter väl upp strumporna :P

gör min iallafall :( den är ond hihi...

sen så vill jag med spela bingo haha, DU SKA MED NÅN DAG och spela bingo... men är rädd för gammlinga så vi får se hihi...

ne sen 250 spänn för en häst?? ALLDRIG!!!!!!!!

han kan komma hit och få ett gammalt bett jag har från min häst :P hihi kram//Lalle

2009-02-26 @ 07:47:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0