SMS-Lås för toalettbesök...

Precis som det låter så har ASSA ett sms lås för betaltoaletter som kommer göra att vi snart glömmer mynt och poletter.

Snart så slipper man i nödens hast gräva efter mynt i fickan eller att be om växel till betaltoaletterna. Istället så kommer man bara kunna skicka ett vanligt sms. Detta kommer fungera ungefär som att betala en bussbiljett med sms.

Det så kallade toalettlåset är ungefär som en portkod, och innehåller ett id-nummer som användaren sms:ar till ett betalnummer. Sen får man ett sms tillbaka av en slumpgenerator som genererar fram en engångskod som man sen ska knappa in på låset.

Man kommer testa detta först i stockholm för att testa det nya systemet. Man hoppas också på att kunna utvidga användningen till andra områden som tex fotoautomater, duschar på tex campingplatser eller kanske till och med förvaringsskåp. Tanken bakom det hela är att det ska underlätta för användarna och dessutom minska risken för vandalism, då det inte finns några mynt samlade i automaten. ASSA tror därimot att det kommer ta ett tag innan det nya låset  helt och hållet ersätter den gamla sorten lås.

Vad tror ni ? Är detta ett smart system ?

Enligt mig så tror jag helt och hållet på den här idén. Nu för dagarna är det nästan större chans att du har en mobil oftare i fickan än vad du har mynt. Dessutom ett väldigt smart sätt att undankomma att automater blir vandaliserade för att få tag på mynt.

Åter igen, tack för mig...

Kommentarer
Postat av: MOM

Hey Booboo, I see you have a blog but i dont dare read it i might find out something moms dont want to know. Heehee! Ill let you keep it to your friends.

2008-10-09 @ 17:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0