Ännu en gång har den svenska regeringen trampat i bajs...

Jag fick ett telefonsamtal av en nära vän som frågade mig lite snällt om jag kunde hjälpa till i dessa dystra dagar. Hon går nämligen på en folkhögskola i Göteborg som kommer att bli berörda av regeringens och Västra Götalandsregionens beslut om att inte längre satsa på utbildning för arbetslösa. Vilket medför att personal kommer att bli uppsagda.

Dom ska nu dra igång en protestaktion mot detta. För att ni ska få mer insikt och kunna agera mot denna kvalificerade idioti, så bifogar jag deras pressmeddelande.Pressmeddelande


Torsdagen den 2 april klockan 10.30 på Göteborgs Folkhögskola Nya Varvet, kommer samtliga elever på Nya Varvet och filialen Biskopsgården att utföra en protestaktion mot uppsägningar på Göteborgs Folkhögskola. Uppsägningarna beror på att regeringen och Västra Götalandsregionen inte längre satsar på utbildning för arbetslösa och inte hjälper till i tillräcklig ekonomisk omfattning. Vi vill slå vakt om folkbildningen och värna om all vuxenutbildnings framtid för att vi inte vill att den ska utarmas.

Regeringens syfte med att ge bidrag till folkbildning är:

  • Att stärka och utveckla demokratin
  • Att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och skapa ett samhällsengagemang
  • Att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån

7st personer har sagts upp från Göteborgs Folkhögskola, varav 4st är drabbade på Nya Varvet. Detta trots att Västra Götalandsregionens styrelseordförande, Roland Andersson, utlovat att ingen fast personal ska avskedas under året 2009. Vi är oroade för hur verksamheten kommer att se ut i framtiden. Om inget görs kommer kvaliteten på vår demokrati och bildningsnivå att försämras avsevärt. Okunskap skapar rädsla och passivitet och blir ett hinder för ett medborgerligt samhällsengagemang.

Det som vi elever tycker är viktigt med folkhögskolan är:

Oavsett bakgrund till att man inte är klar med sin gymnasieutbildning så får vi elever en chans till att utvecklas och växa på ett akademiskt plan men också på ett personligt plan.

Vi vill göra våra röster hörda som elever och medborgare och riktar rösterna till politikerna inom Västra Götalandsregionen, till politikerna i riksdag och regering samt till varje politiker och medborgare som någonsin fått chansen att gå på folkhögskola. Vi uppmanar alla att kämpa för folkbildningens framtid innan Per Albins folkhem är helt nedmonterat.

Elevrepresentanter på Göteborgs Folkhögskola, Nya Varvet:

Kristina Vasilievich 0708-974230

Sara RoosSprid detta vidare och stoppa denna typ av idioti !

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tack ! :D

2009-04-02 @ 11:14:01
URL: http://enannandelavhanna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0