Natten Till Idag...



Den långa
arbetsveckan närmar sig sitt slut och dom kommer fira fredagskvällen med en utgång i vanlig ordning med kamraterna. Men idag och imorgon kommer aldrig vara samma sak. Ovissheten är med vis ökande spänningen. Löningen är här tryggheten bland höga förväntningar och få fylla upp den månatliga fyllans kvot med förhoppningen att träffa sig en ny person. Hålla tummarna att det kommer slå gnistor snart. Shit va bra, någon för kvällen eller en livskamrat. Några vet att några mitt i stan har fetast fest, där dom kan spåra och där lika barn kan leka bäst. Hon ger sig djävulen på att göra det för kung och fosterhem, hela världen och slippa smärtan där skorna klämmer, och känna sig glad för sin trygghet. Vännerna har en om ryggen.

Taggad ut i fingerspetsen, laddad med en lina koks. Alla från den inre kretsen, ingen risk att tina bort. Den kalla kärleken är här och den gör livet gott tills vi hittat någon som får hjärtesmärtan att brinna upp. Finns ändå dagligen så mycket som kan skada oss. Ett snedsteg ut i gatan och helvetet har brakat loss. Det är dags att lämna kvällens första anhalt och plötsligt kommer den obligatoriska spikningen som bara någon timme tidigare var en liten vision om att gänget ska va samlat. Hon drar till största klubben med den längsta kön. Först in på muggen sen till baren och sänker en öl. Hon ser hur någon dyker upp ur ögonvrån och försöker få kontakt. Hon är tillmötesgående. Kanske ger hon kärleken en andra chans. Polarna är någon annanstans.

Timmarna springer
i väg, den närmar sig två tiden. Dom är båda två i sin bubbla mitt i folkvimlet. Han föreslår att dom beslutar sig för att gå hem och för henne mot utgången, mot vakten med dörren på glänt. Vinden viner och biter i deras kinder men ingenting är isigare än singel livet vintertid. Så lite kosta vad de kosta vill. Dom har bestämt sig för vems utav hemmen dom ska ta sig en droska till. Väl framme står hon och krånglar med nycklarna i låset. Han trycker sig mot henne. För många händer på för många ställen. För mycket för snabbt. Hon känner att nått inte stämmer och för lite har blivit sagt. Dörren säger pang och dom ligger på golvet i hallen. Han sliter i hennes kläder och hon skriker förgäves. Men i vanlig ordning finns det ingen som kan höra det och om några timmar är det lördagskväll.

Kommentarer
Postat av: jenny

är du full nu igen??

2009-01-20 @ 09:14:59
URL: http://rebblan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0